Direct naar de inhoud.

Voetballen met robots tijdens de Robolympics in Veendam

  • door:
  • op:
Voetballen met robots tijdens de Robolympics | Foto: RTV1

VEENDAM – Terwijl de Olympische Spelen zo’n 10.000 kilometer verderop in Tokio al in volle gang zijn, hebben ze bij de bieb van Veendam hun eigen toernooi georganiseerd, een ware robolympics. Het is een intitiatief van Bieblab, het jeugdplatform van Biblionet Groningen. Kinderen konden afgelopen woensdagochtend tijdens dit speciale ’toernooi’ leren hoe ze robots moeten programmeren en besturen. 

Kleine Robot

‘De kinderen beginnen met het ‘bee botje’, een kleine robot in de vorm van een bij’, zo vertelt Jolanda Robben van BiebLab. ‘Daarmee kunnen ze stapsgewijs leren om een robot te programmeren.’

De kinderen krijgen hierbij hulp van de vrijwilligers van Bieblab maar helpen ook vooral elkaar. ‘De ene kent de robots al beter dan de ander’, aldus Robben. ‘Zo kunnen ze ook elkaar een beetje wegwijs maken.’ Zo wordt er bijvoorbeeld in een hoek van de bibliotheek met de robots gevoetbald. Door middel van iPad’s sturen de kinderen de robots aan en proberen ze de die de bal in het doel te laten schieten.

Camping van karton

Naast de Robolympics organiseert BiebLab nog veel meer activiteiten voor jong en oud in de verschillende bibliotheken in de regio. Zo wordt er bijvoorbeeld Minecraft gespeeld en worden er voor het hele gezin bingo’s georganiseerd. En mochten er nou geen activiteiten zijn, kunnen de kinderen spelen in de speciale ‘camping’ in de bibliotheek. In het midden van de bieb staan namelijk speciale tenten van karton.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal