Direct naar de inhoud.

Speciale breinbieb in Veendam op Wereld Alzheimer Dag

  • door:
  • op:
Kunstenaar Herman van Hoogdalem bezig met zijn ‘gezichten van dementie’ Foto: Bibliotheek Veendam

Veendam – Op Wereld Alzheimer Dag (21 september) komt de bibliotheek in Veendam met een speciale breinbieb. Zo is er onder andere een lezing van kunstenaar Herman van Hoogdalem over ‘de gezichten van dementie’. Het evenement vindt plaats in cultuurcentrum VanBeresteyn.

Daarnaast is er een Alzheimer Café to go. Deze kar staat op het museumplein en daar kun je ook meer informatie krijgen over dementie. Ook verricht wethouder Ans Grimbergen samen met NedMag  een openingshandeling.

De Breinbieb

De Breinbieb is een plek in Bibliotheek Veendam met materialen over het brein. Van het thema ‘Onthouden en vergeten’ tot ‘Dementie en mantelzorg”. De collectie bestaat naast boeken ook uit geheugenspellen. Naast het aanbieden van de materialen, zorgt Biblionet Groningen met het omgevingsfonds Samen van NedMag en de Stichting Wildervank Fonds voor activiteiten.

Iedereen kan terecht in de Breinbieb om meer te leren over het geheugen. Daarbij zijn iedere laatste donderdag van de maand van 14 uur tot 15 uur mensen aanwezig van Netwerk Dementie Veendam om vragen te beantwoorden.

Super Mario

Een dag later zijn er in de bibliotheek weer activiteiten voor kinderen. In ‘BiebLab’ gaan de kinderen bezig met het maken van een eigen game en duiken ze in de wondere wereld van Super Mario. In totaal zijn er meer dan 200 games van onze favoriete Italiaan. Op 22 september kunnen de kinderen deze games gaan ontdekken via de Nintendo.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal