Direct naar de inhoud.

Duurzaamheidsweek in de bieb van Veendam

  • door:
  • op:

VEENDAM – Een week lang activiteiten en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Dat is de duurzaamheidsweek van de bibliotheek in Veendam. Van 14 t/m 19 maart staat de bieb in het teken van vergroening.

De hele week is er een ‘plantenbieb’ te vinden met zaden, stekjes en bollen. Ook kun je planten ruilen. Hieronder alle activiteiten op een rij:

Kindermiddag ‘schilderij van afval’
Woensdag 16 februari kunnen kinderen van 14.00 tot 16.30 schilderijen maken van afval. Zelf afval meenemen om mee aan de slag te gaan mag ook. Iedereen mag gratis meedoen.

Lezing Paul Joosten
Paul Joosten is de klimaatburgemeester van Veendam. Woensdagavond 16 februari geeft hij om 19.30 een gratis lezing in de bibliotheek. In deze presentatie vertelt hij hoe hij eigenhandig zijn woning uit 1905 van het gas af heeft gehaald en energieplus heeft gemaakt.

PlantenBieb Veendam
Een paar jaar geleden is Sanne Christjans in Veendam een plantenbieb begonnen. Vrijdag 18 februari komt ze tussen 14.00 en 16.00 hierover vertellen en neemt ze planten en stekjes mee.

Duurzaamheidschallenge
BiebLab daagt jong en oud uit om tips in te sturen voor een duurzamer leven. Maak een leuke video (of foto) en mail die naar bieblab@biblionetgroningen.nl. De leukste inzendingen maken kans op een prijs.

Online cursus
Daarnaast is er de online cursus ‘Natuurlijk Duurzaam’ waarin je meer leert over duurzaam leven.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal