Direct naar de inhoud.

Taalmaatjes provincie Groningen ontvangen certificaat

  • door:
  • op:
De taalmaatjes en certificaat
De taalmaatjes en certificaat

MUSSELKANAAL – Op donderdag 19 november hebben in buurthuis de Stobbe, Musselkanaal de eerste Taalmaatjes een certificaat ontvangen. Deze taalmaatjes hebben in buurthuis de Stobbe vier weken lang een cursus gevolgd, die georganiseerd werd door de Stichting Lezen en Schrijven.Voor een aantal taalmaatjes was dit een vervolg op de training van het UBBO/Noorpoort die ze in februari hebben gevolgd. De Taalmaatjes werken vanuit het 1e Taalhuis in de gemeente Stadskanaal. Het eerste Taalhuis is in buurthuis de Stobbe, Akkerweg 2, 9581 GP Musselkanaal. Aanmelden kan via jhaarmans@welstad.nl of everhoef@welstad.nl

Taalmaatjes, zijn vrijwilligers, die mensen helpen bij het leren lezen, schrijven en begrijpend lezen van de Nederlandse taal. 1 op de 9 Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. Stichting Welstad, de Bibliotheek, he tUBBO/ Noorderpoort en de Bredescholen vinden het belangrijk dat mensen dichtbij huis een plek kunnen vinden om te leren lezen en schrijven. Binnenkort zullen er meer Taalhuizen opengaan in Nederland, ook in deze regio. De Taalmaatjes kunnen mensen dichtbij huis helpen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal