Direct naar de inhoud.

RTV Stadskanaal en RTV Parkstad gaan fuseren

  • door:
  • op:
Radio Televisie Veenkolonien 1
concept logo

STADSKANAAL/ VEENDAM – De lokale publieke omroepen voor de gemeente Veendam (RTV Parkstad) en de gemeente Stadskanaal (RTV Stadskanaal) gaan fuseren tot een streekomroep. De nieuwe lokale omroep gaat uitzenden onder de naam Radio Televisie Veenkoloniën 1 (RTV1). De omroepen werken al geruime tijd samen met diverse programma’s. In het afgelopen jaar is het besluit genomen deze samenwerking om te buigen in een fusie.

RTV1
concept logo

Vrijdag 15 januari aanstaande zal  bekend gemaakt worden hoe de nieuwe omroep er uit gaat zien en hoe de infrastructuur uitgerold gaat worden. Hiervoor is een officieel moment voor genodigden tussen 18.00 en 19.00 uur. De bekendmaking zal zijn in de studio (nu nog RTV Stadskanaal) aan het Geert Teisplein 2A. Hierna is er een gezellige avond voor alle medewerkers van RTV Stadskanaal en RTV Parkstad.

Radio televisie Veenkolonien kaartjeNiet alleen de gemeentelijke herindelingen in Groningen maar vooral de plannen van de overheid hebben de fusie tussen RTV Parkstad en RTV Stadskanaal in een stroomversnelling geplaatst. Lokale omroepen in Nederland staan namelijk midden in een grootscheepse verandering. Ongeveer 270 lokale zenders zullen gefaseerd teruggebracht gaan worden tot ongeveer 100 stads- en streekomroepen. “Een goed moment om nu te fuseren”, aldus de besturen van de omroepen.

Gemeente Stadskanaal en de gemeente Veendam maken beiden deel uit van het prachtige gebied de Veenkoloniën. De nieuwe lokale omroep heeft dan ook de intentie zich vooral hierop te gaan richten. Door de fusie krijgt de nieuwe streekomroep meer financiële slagkracht, een groter bereik en kan er efficiënter gewerkt worden. RTV1 gaat een lokaal toereikend media-aanbod verzorgen voor een gebied met ruim 60.000 inwoners via de ether, internet en kabel met radio en televisie. De omroep blijft ook deelnemer van het Regionaal Media Centrum (RMC) ‘Groningen 1’.

Totdat Radio Televisie Veenkoloniën een feit is blijven RTV Parkstad en RTV Stadskanaal hun huidige omroepnaam hanteren. Wel zal spoedig gestart worden met de nieuw website. Hierin komt een eigen nieuwsredactie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal