Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eerste Grunneger weke in gemeente Stadskanaal

grunneger%20weke_0STADSKANAAL – Dit jaar vindt voor de eerste keer een Grunneger weke in gemeente Stadskanaal plaats. Van 12 t/m 18 maart worden op verschillende plaatsen in de gemeente activiteiten georganiseerd.

Groninger taal en cultuur
De Grunneger weke wordt georganiseerd door Muziekschool Zuid-Groningen, Streekhistorisch Centrum, Welstad en Bibliotheek Stadskanaal. Het doel van deze week is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur bij de inwoners van de gemeente Stadskanaal.

Voor elk wat wils
Het aanbod is heel divers en biedt voor elk wat wils. Er wordt onder andere voorgelezen op verschillende plekken, er is een optreden van Folkgroep Törf en je kunt een wandeling maken onder leiding van Ruut Wegman. Vrijdag 18 maart is er een feestelijke Groningse slotavond met onder meer een stamppotbuffet en een optreden van Bert Hadders en De Nozems.

Meer informatie
Kijk op de websites of haal een flyer bij één van de deelnemende organisaties.
www.biblionetgroningen.nl
www.muziekschool-zuidgroningen.nl
www.streekhistorischcentrum.nl
www.welstad.nl

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.