Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borger-Odoorn vindt opvolgers voor TSN Thuiszorg

thuiszorg bij chronisch ziek zijn (archieffoto)

Thuiszorg bij chronisch ziek zijn (archieffoto)

BORGER ODOORN – Inwoners van Borger-Odoorn die huishoudelijke hulp ontvangen van TSN Thuiszorg krijgen volgende week duidelijkheid over wie deze taken overneemt. De gemeente Borger-Odoorn maakt daarover afspraken met de drie andere zorgaanbieders in de gemeente: Beter Thuis Wonen, De Nieuwe Zorg Thuis en zorggroep Tangenborgh. Daarmee hebben cliënten de zekerheid dat zij de ondersteuning blijven ontvangen die ze nodig hebben.

Overgang
Uitgangspunt van gemeente en zorgaanbieders is dat cliënten hun vertrouwde hulp kunnen behouden. Daarvoor kunnen medewerkers van TSN Thuiszorg solliciteren bij de nieuwe aanbieder van hun cliënt. De gemeente faciliteert cliënten en medewerkers bij dit traject, dat van start gaat op het moment dat het faillissement van TSN wordt uitgesproken. Cliënten worden volgende week nader geïnformeerd in een brief.

Bekend gezicht
Wethouder Frits Alberts is blij met de oplossing. “Voor onze inwoners die dit type ondersteuning ontvangen is continuïteit belangrijk. Daarom willen we dat de zorg probleemloos doorloopt, maar ook dat de ondersteuning geleverd wordt door een bekend gezicht. Daarvoor doen we ons uiterste best.”

Buurtzorg
Een aanbod van thuiszorgorganisatie Buurtzorg heeft de gemeente naast zich neergelegd. Alberts: “Buurtzorg vroeg een fors eenmalig transitiebedrag om de werkzaamheden van TSN Thuiszorg over te nemen. De huidige aanbieders vragen dat niet, en zijn ook bereid om cliënten en waar mogelijk medewerkers over te nemen.” Medewerkers behouden daarbij niet vanzelfsprekend dezelfde arbeidsvoorwaarden, maar inschaling en salaris vinden wel plaats op basis van de cao voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Borger-Odoorn vindt opvolgers voor TSN Thuiszorg

  1. En door vrijwillig te solliciteren doe je tegelijk afstand van je arbeidsvoorwaarden tenzij je vermeld dat je de zelfde voorwaarden als bij tsn wilt houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.