Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wisselvallig Paasweekend

Verkeersbord-windWEERONLINE – Het overwegend grijze weer met lichte motregen en weinig wind wordt aan het eind van de week verruild voor een onstuimiger weertype. De motregen maakt plaats voor regenbuien en het gaat harder waaien. Tussendoor schijnt ook de zon en de temperatuur stijgt naar 10-12 graden.

Grijs en grauw
Deze week hebben we te maken met uitgestrekte wolkenvelden vanaf de Noordzee. Daarbij valt soms wat lichte regen of motregen, maar geen grote hoeveelheden. Maandagmiddag blijft het in het westen droog en kan even de zon doorbreken. Ook woensdag lijkt een overwegend droge dag te worden en dan staat er niet zo veel wind.

Vaker regen
Vanaf donderdag komt de wind uit het zuidwesten. Deze windrichting brengt vaak regen en ook op Goede Vrijdag en in het Paasweekend gaat dat gebeuren. Donderdag kan het overdag al een beetje regenen, maar het eerste grootschalige regengebied gaat waarschijnlijk vrijdag passeren. De dagen daarna kunnen verspreid over het land buien ontstaan en tijdens passage van een regenzone valt er meer neerslag.

Uitwaaien op het strand
Naast regen wordt ook een toename van de wind verwacht. In het binnenland wordt de wind matig tot vrij krachtig en aan de kust kan het hard waaien met mogelijk zware windstoten. Door de wind blijven buien niet lang hangen en tussendoor schijnt ook de zon. Alleen bij passage van een groot regengebied kan de zon voor langere tijd verdwijnen. De temperatuur ligt dan tussen 10 en 12. Geen zonnig lenteweer, maar wel prima weer voor een wandeling of uitwaaien op het strand.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.