Direct naar de inhoud.

Veendammer Passion donderdagavond te zien bij RTV1

  • door:
  • op:
De processie van een eerder editie van Lutje Passion F: Eigen Foto

VEENDAM/RTV1 – Op donderdag 14 april wordt op NPO1 Iive vanuit Doetinchem “The Passion” uitgezonden. Veendammers krijgen ook dit jaar weer de unieke mogelijkheid om de lokale “Lutje Passion” op een persoonlijke manier te beleven. Vanaf 19.30 uur kan er gekeken worden naar een eigen versie bij RTV1, SKV, ParkstadVeendam en diverse kanalen op YouTube en Facebook.

Afgelopen week werden de laatste scenes opgenomen gaf Maikel-Owen van Deest aan. Hij is de initiatiefnemer van het Veendammer paasspektakel. Ook dit jaar kan er, net als vorig jaar, geen processie gelopen worden in het dorp. ‘Natuurlijk hadden we graag weer een live processie gedaan, maar dat vinden veel mensen toch nog lastig in deze tijd’, aldus Van Deest.

Nieuwe en oude beelden

Dit jaar zal Lutje Passion bestaan uit nieuwe beelden en worden ook beelden van vorige edities gebruikt. ‘Zo kunnen we toch de 5e editie van Lutje Passion weer interessant maken voor de kijkers.’ De opnames van Lutje Passion bestaan uit Veendammers die op verschillende plekken de processie beleven en daarover iets willen delen. ‘Ik had niet gedacht dat de opnames en het lopen met het kruis zoveel impact op me zouden hebben. Het is heel bijzonder’ aldus een  van dedeelnemers uit Veendam.

De combinatie van persoonlijke verhalen, verhaallijn en liedjes (gezongen door bijvoorbeeld Erwin de Vries en Rob Zigter) maakt het een interessant programma. ‘Natuurlijk willen we ook graag dat mensen aansluitend de uitzending van NPO 1 in huiselijke kring kijken en dat willen we graag ondersteunen’ aldus van Deest.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal