Direct naar de inhoud.

Start pilot opstapplaatsen leerlingenvervoer in Borger Odoorn

  • door:
  • op:

logo borger odoornBORGER-ODOORN – Als eerste Drentse gemeente start Borger Odoorn met het gebruik van opstapplaatsen voor leerlingenvervoer. Maandagmorgen 23 mei is de aftrap voor de pilot. De leerlingen die een school voor speciaal onderwijs bezoeken buiten Borger-Odoorn, worden dan niet meer van huis opgehaald maar opgepikt bij een van de drie opstapplaatsen in de gemeente.

De drie opstapplaatsen zijn de Hunsowhal in 2e Exloërmond, garage Albers in Valthermond en het Stationsplein in Valthe. De kinderen stappen hier ’s ochtends op en stappen ’s middags op dezelfde plaats weer uit. Wethouder Trip: “In Borger-Odoorn gaan acht kinderen de komende proefperiode van zes weken kennismaken met de opstapplaatsen. Wij verwachten dat hiermee de zelfredzaamheid van de kinderen verbetert en hun reistijd korter wordt. Voor de gemeente betekent dit een efficiëntere werkwijze en een besparing op de kosten van het vervoer.”

Als eerste Drentse gemeente volgt Borger-Odoorn de geslaagde proef van de Groningse gemeente Ten Boer, die hiermee al eerder goede ervaringen opdeed. Na afsluiting van het proefproject van zes weken volgt er een evaluatie met de kinderen en hun ouders. Op basis daarvan bepaalt de gemeente of de opstapplaatsen definitief worden ingevoerd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal