Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

DAB+ zender aangezet voor het Veenkoloniale gebied

DAB antenne wordt geplaatst (F: M. Dol RTV1)

DAB antenne wordt geplaatst (F: M. Dol RTV1)

STADSKANAAL – Gisteren is er bovenin de KPN mast aan de Poststraat in Stadskanaal een extra buis geplaatst met bovenin DAB+ antennes voor de NPO multiplex. Om 17.00 uur werd de DAB zender aangezet voor ontvangst in het Veenkoloniale gebied en Zuid Groningen. Met het aanzetten in Stadskanaal is de uitrol van Fase 3 een feit.  Een week eerder werd een sterke steunzender aangezet voor ontvangst in het gebied Oost Groningen. Deze zender staat in Winschoten. Stadskanaal was de laatste opstelplek waar een steunzender moest worden aangezet. Kijk hier voor een compleet overzicht.

Regionale omroep

ontvangst in huiskamer

ontvangst in huiskamer

In Stadskanaal en omgeving is nu een zeer goede ontvangst mogelijk van de landelijke publieke omroep (NPO) en themazenders via de digitale ether. De commerciële en regionale omroep is echter (nog) niet te ontvangen via DAB+. Ook lokale radio is nog niet te ontvangen  en dus blijft een FM ontvanger (of een combinatie) voorlopig nog wel even favoriet.

[ Zie ook radiomagazine semsland.nl  ]

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “DAB+ zender aangezet voor het Veenkoloniale gebied

  1. ik wil je vertellen dat mijn autoradio behoorlijk stoort, en zodra ik jumbo voorbij ben is het over

  2. idd de auto radio (FM) stoort behoorlijk op de meeste zenders, doe daar eens wat aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.