Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Primeur in Musselkanaal: 1e Kampioenschap GummiStiefelWerfen

Erik Wind

Erik Wind

Ingeborg Leffers

Ingeborg Leffers

MUSSELKANAAL – Afgelopen zaterdag 11 juni 2016 sloten de leden van basketbalvereniging MSK het laatste seizoen af. Dit gebeurt altijd met een bijzondere activiteit en aansluitend een BBQ. Dit jaar was er sprake van een primeur in Musselkanaal. De groep ging strijden om het eerste Musselkanaalster Kampioenschap Gummistiefelwerfen. Het materiaal werd beschikbaar gesteld door Hennie Super.

Deze bijzondere sport is komen overwaaien uit Finland en is daar ontstaan aan het einde van de 19e eeuw. Het spel kent niet zoveel regels. Het is een werpsport die een beetje overeenkomsten heeft met discuswerpen of kogelslingeren. Het is de bedoeling om met een rubberen laars een zo groot mogelijke afstand te overbruggen. Er zijn sinds 1992 wereldkampioenschappen uitgeschreven. Het wereldrecord voor mannen staat op 68,03 meter en voor vrouwen op 49,35 meter.

Tijdens het eerste kampioenschap in Musselkanaal werd er gespeeld in een dames- en een herenpoule. Er stonden 5 dames en 13 heren aan de start. Bij de dames bleek al snel dat Ingeborg Leffers zeer bedreven was in deze sport. Zij stak uiteindelijk met kop en schouders boven de andere dames uit met een afstand van 22,30 meter.
Bij de heren werd de finale spannender. Daar gooiden Erik Wind en Thom Edens de Gummistiefel even ver, namelijk 27,20 meter! Na een extra worp van beide heren, kon de organisatie Erik Wind uitroepen tot winnaar bij de heren.

Hierna werd er genoten van een prima BBQ die was samengesteld door Jan Willem Jansen. Het bleef het nog lang gezellig in de kantine van sporthal De Veenhorst.

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.