Direct naar de inhoud.

Evenementenweek in Onstwedde

  • door:
  • op:

De Omloop in 2015
De Omloop in 2015
ONSTWEDDE – Van 2 tot en met 9 juli wordt in Onstwedde de Evenementenweek georganiseerd. Naast de traditionele braderie, de Onstwedder Omloop en de Diamanttocht is een oldtimerdag aan het programma toegevoegd.

Diamanttocht
Zaterdag 2 juli start de evenementenweek met de Diamanttocht, een wandeling door de prachtige natuurlijke omgeving van Onstwedde. Er zijn 4 routes uitgezet van 5, 10,15 en 20 kilometer. Zo kan iedereen een afstand kiezen die bij hem of haar past. Omdat er onverharde wegen in de routes zijn opgenomen, is de wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Omloop
Vele honderden recreatieve en wedstrijd lopers zetten op maandag 4 juli weer hun beste beentje voor tijdens de Kids Omloop en Onstwedder Omloop. Voorafgaand aan de Onstwedder Omloop is er voor de kinderen tot en met twaalf jaar de Kids Omloop. De kinderen lopen afstanden van vijfhonderd, duizend of tweeduizend meter. De Onstwedder Omloop, die deel uitmaakt van het Schutrups loopcircuit, bestaat uit een wedstrijdloop over tien kilometer en een recreatieve loop over 2,5 -5, 7,5 of 10 kilometer. Voor de verschillende afstanden zijn de starttijden respectievelijk 18.30 uur, 18.45 uur en 19.00 uur.

Braderie
Woensdag 5 juli staat weer in het teken van de gezellige en traditionele braderie, die wordt georganiseerd door de Handelsvereniging Onstwedde. De braderie begint om 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur en wordt gehouden aan de Dorpsstraat.
De braderie bestaat uit een gezellige markt met een breed aanbod aan goederen. Ook voor de kinderen zijn er weer verschillende activiteiten zoals een zweefmolen en een kinderbraderie waar de kinderen hun tweedehands spullen aan de man kunnen brengen. Stichting Onstwedder Gaarv’n verzorgt tijdens de braderie demonstraties van oude ambachten.

Solextocht
Op donderdag 6 juli is terug van weggeweest, de oergezellige solextocht. Aan het eind van de middag en begin van de avond start op verschillende tijdstippen in een groep van circa 15 solexrijders een rondrit van circa een uur door de regio.

ATB tocht
Op vrijdag start (eveneens terug van weggeweest) een ATB tocht. Daarnaast organiseert de plaatselijke volleybalvereniging VCO 72 op donderdag- en vrijdagavond een beachvolleybaltoernooi.

Oltimerdag
De evenementenweek wordt afgesloten op zaterdag 9 juli met een nieuw evenement van formaat: de eerste editie van de Onstwedder Oldtimerdag. Op en rondom De Woldbrink aan de Dorpsstraat zijn tijdens een groot deel van deze dag legervoertuigen, motoren/bromfietsen, tractoren en auto’s van 25 jaar of ouder opgesteld. Per voertuigcategorie starten op verschillende momenten toertochten. Hiervoor is een programma opgesteld zodat niet alle voertuigen tegelijk vertrekken en er op elk moment iets te bezichtigen valt. Een hapje en drankje zijn verkrijgbaar, de winkels zijn open en de Gasselter Bloaskapel zorgt voor de vrolijke muzikale omlijsting.

Meer informatie over en inschrijven voor deze evenementen op www.onstwedde.info.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal