Direct naar de inhoud.

Dieven stelen peperdure gps-systemen bij loonbedrijf in Onstwedde

  • door:
  • op:
Een GPS-systeem in een trekker F: RTV Noord

ONSTWEDDE – Bij landbouw- en loonbedrijf Sandee in Onstwedde zijn eind vorige week vijf gps-systemen gestolen. De agrarische sector heeft al jaren te maken met deze vorm van criminaliteit. De GPS-systemen voor worden gebruikt in de precisielandbouw. Er kan bijvoorbeeld op de centimeter nauwkeurig mee worden geploegd.

Achter slot en grendel

‘De trekkers met de gps–systemen stonden achter slot en grendel in een schuur’, zegt eigenaar Adriaan Sandee van het loonbedrijf in Onstwedde. ‘En de trekkers waren op slot. Wat kun je er verder aan doen? De apparatuur iedere dag van de voertuigen halen kan niet, we hebben 21 van deze systemen, daar zou je een dagtaak aan hebben.’

Waarschuwing

‘Ik schat de schade op ongeveer 100.000 euro, vervolgt de Onstwedder. ‘We hebben aangifte gedaan bij de politie en zijn nu met de verzekering in gesprek. Maar hoe dan ook: het geeft een rotgevoel als er wordt ingebroken in je bedrijf. Sandee heeft een bericht op Facebook geplaatst om collega’s te waarschuwen.
Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken sinds dit jaar samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal