Direct naar de inhoud.

Eindelijk strandweer op komst

  • door:
  • op:

zomer 16WEERONLINE – Komende dagen brengt de zomer eindelijk weer eens een écht bezoek aan Nederland. Het wordt vrij zonnig en droog. Daarbij schiet de temperatuur de lucht in. Woensdag wordt het in het zuidoosten zelfs 33 graden en ook op de stranden is het aangenaam. Later neemt de kans op regen- en onweersbuien toe. Vanaf donderdag wordt het koeler, maar zeker geen slecht zomerweer. Zowel Vierdaagselopers als mensen met hooikoorts zullen minder blij zijn met het hete en zonnige zomerweer. Mensen die vakantie vieren in eigen land kunnen komende week eindelijk genieten van een aantal zonnige en warme zomerdagen. Zelfs aan zee wordt het zomers tot tropisch warm. De cijfers lopen dinsdag op naar een 9 voor een bezoekje aan het strand.

Hogedrukgebied boven Nederland

Maandag komt een hogedrukgebied boven ons land te liggen. Aan zee verloopt de dag vrijwel zonnig en in het binnenland ontstaan stapelwolken, maar het blijft overal droog. Omdat de wind vanaf zee waait is het op de stranden 22-24 graden. Dieper in het binnenland is het zomers warm, in het zuidoosten zelfs 27 graden.

Warmte-explosie
Het hogedrukgebied gaat aan de wandel en komt dinsdag boven Duitsland te liggen. Hierdoor draait bij ons de wind naar de warme (zuid)oosthoek. De temperatuur loopt op naar 24-26 graden in het noordelijk Waddengebied, 28 à 30 in de rest van het land en mogelijk 31 in Noord-Brabant! In de loop van de middag kan het op de stranden door een zeewind wat afkoelen.

Woensdag wordt het nog heter. Voor de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse wordt het afzien met temperaturen van 32 of 33 graden in het zuidoosten. In steden is het door stadseffect nog een aantal graden heter! Ook in De Bilt wordt ruim 30 graden verwacht. Als dit daadwerkelijk gebeurt beleven we de eerste officiële tropische dag van het jaar. Zelfs op de stranden kan het tropisch warm worden, zo wordt in Hoek van Holland rond het middaguur een temperatuur van 32 graden verwacht. In de loop van de middag koelt het in het westen af als de wind vanaf zee gaat waaien. Tegen de avond kunnen een paar flinke regen- en onweersbuien voor verkoeling zorgen. Zowel dinsdag als woensdag schijnt de zon flink en wordt aangeraden om de huid goed in te smeren met zonnebrandcrème. Met zonkracht 8 zal de huid snel verbranden!

Code rood voor mensen met hooikoorts

Mensen met hooikoorts hebben een paar zware dagen voor de kiezen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor flinke overlast. Er valt een paar dagen lang geen regen, waardoor de hoeveelheid pollen in de lucht flink kan toenemen. Daarnaast voert een zuidoosten- tot zuidenwind dinsdag en woensdag extra pollen aan vanuit onze buurlanden. Een vochtige bodem, zeer warme lucht en zonneschijn vormen de ideale combinatie voor de grassen en kruiden om uitbundig te bloeien en zeer veel pollen te verspreiden.

Vanaf donderdag koeler

Vanaf donderdag krijgen we te maken met Hollands zomerweer. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af, lokaal ontstaat een regen- of onweersbui. De heetste lucht bevindt zich dan boven Duitsland zodat wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse opgelucht adem kunnen halen. In het westen is het 22-24 graden terwijl het oosten nog steeds zomerse temperaturen mag verwachten van 25 tot 29 graden. Nog altijd warm om te wandelen, maar de ergste hitte is voorbij. In het weekend wordt het nog enkele graden koeler.

Bron: Weeronline



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal