Direct naar de inhoud.

Donderdag tropisch warm en kans op flinke onweersbuien

  • door:
  • op:

REGIO – Na een paar tropische dagen kun je er op wachten; onweer. Komende donderdag wordt de warmste dag van de week met temperaturen over de 30 graden. Aan het eind van deze tropische dag worden er flinke regen- en onweersbuien verwacht. Vrijdag volgen meer buien, waardoor de hitte geleidelijk verdwijnt.

Morgen wordt opnieuw een zonovergoten dag met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Wel waarschuwt Weeronline voor de zonkracht van de komende dagen. “De zon is deze week enorm krachtig met zonkracht 7. De onbeschermde huid kan hierdoor al na 10 tot 25 minuten verbranden.”

Onweer

Donderdag is waarschijnlijk, voor onze regio, de eerste officiĆ«le tropische dag van het jaar met temperaturen tussen de 30 en 35 graden. In de loop van de dag zullen er echter stapelwolken ontstaan waardoor het drukkend aan zal gaan voelen. Uit deze wolken zullen uiteindelijk fikse regen- en onweersbuien komen. Dus mocht je de wedstrijd Nederland – Oostenrijk komende donderdag buiten willen gaan kijken, is een paraplu geen overbodige luxe.

Vrijdag kan het nog benauwd en drukkend warm aanvoelen, maar er volgen meer regen- en onweersbuien. Hierdoor wordt de hitte wordt geleidelijk verdreven. De temperatuurverwachting is nog wat onzeker, maar tijdens het weekend vallen de maxima een paar graden lager uit en is het minder warm in vergelijking met de dagen daarvoor.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal