Direct naar de inhoud.

Zomers weer is eindelijk in aantocht: ‘Mogelijk 20 graden tijdens slot van mei’

  • door:
  • op:
Foto: Gertjan Kamst/RTV1

REGIO – Het regenachtige en koude weer van de afgelopen tijd is bijna voorbij. Nu de metreologische lente bijna voorbij is, gaat de zon zich weer vaker laten zien. Volgend weekend is de kans zo’n 70% dat het 17 tot ruim 20 graden wordt. Zo meldt Weeronline.

Vanaf vrijdag gaat de zon zich vaker laten zien en zal de temperatuur gedurende het weekend verder oplopen. Die temperaturen zullen in ieder geval tot half juni aanhouden.

Wind

Door de aanhoudende wind uit het noordoosten kan het in de kustgebieden nog wel wat koud aanvoelen: ‘Het kwik zal daar waarschijnlijk niet boven de 15 graden komen’, zo zegt Rico Schröder van Weeronline. ‘Maar ondanks de frisse wind vanaf voelt het nog best warm aan. Dat komt doordat de zon in deze tijd van het jaar veel kracht heeft.’

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal