Direct naar de inhoud.

Jatrie test zwaaikommen in het Stadskanaal

  • door:
  • op:
Jatrie test zwaaikommen
Jatrie test zwaaikommen

STADSKANAAL – De Groninger steilsteven Jatrie, met een lengte van 28 meter, is voor de Veenkoloniale kanalen een groot schip. De definitieve ligplaats van het vrachtschip komt ergens in het Stadskanaal. Om geen lange tochten te moeten maken om te kunnen keren is het wel handig om in de nabijheid van haar ligplaats te beschikken over zgn. zwaaikommen.

De afgelopen weken heeft de bemanning enkele potentiele zwaaikommen getest. Volgens de brug- en sluiswachters van de Wedeka was de Gasselternijveensemond een sterke kanshebber. Ze kregen gelijk want zonder dat de daar gelegen bruggen door hun opengedraaid moesten worden, slaagde de test. De speling was slechts een halve meter maar genoeg voor de stuurmanskunsten van schipper Richard Kremer. De tweede test was de afgelopen week bij de eerste sluis in Musselkanaal, voor de kenners ‘het Sapsverlaat’. Ook die proef slaagde. Er was ruimte genoeg. Jammer voor de sluismeester want hij had het schip graag geschut.

[ingezonden]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-