Direct naar de inhoud.

Zondag 2 oktober muziek en toneel in De Verrekieker

  • door:
  • op:
Marko-Poucki
Marko-Poucki

DROUWENERMOND – Zondagmiddag 2 oktober opent Kunst- & Cultuurpodium de Verrekieker om 13.30 uur haar deuren en staat er muziek en toneel op het programma. Roy Sipma, Marko Poucki, toneelgroep StageMates en Egbert Meyers verzorgen een gevarieerde middag in de voormalige koestal. Roy Sipma entertaint mensen door middel van het verhaal in een liedje naar boven te halen en te vertellen door middel van zang en gitaar. Roy doet dat met eigen nummers, maar ook met populaire covers van die hij in zijn stijl omzet.

Vervolgens zal Marko Poucki op het podium staan. Marko is geboren en getogen in Delfzijl, maar woont inmiddels alweer wat jaartjes in de stad Groningen. Naast zijn werkzame leven is hij altijd als zanger en pianist muziek blijven maken en blijven schrijven. Van dagboekachtige krabbels in een notitieboekje tot losse flarden van zinnen op de achterkant van een bierviltje. Van kort verhaal tot liedtekst. Hij schrijft over alles wat hem raakt. En wat is mooier dan een lied of verhaal te kunnen delen?

Na deze optredens en een korte pauze, speelt toneelgroep StageMates uit Slochteren de hilarische eenakter “Prettige vakantie”. Het stuk heeft de trekken van een moderne Commedia dell’ arte. Het gaat over een deftig stel dat per ongeluk op een merkwaardig vakantiepark belandt waar een soort akela een schrikbewind voert. Bovendien maken zij kennis met Evert en Jantiena, een echtpaar dat zo in een Flodderfilm zou kunnen meedoen…

De middag wordt afgesloten door Egbert Meyers. Hij is zanger, liedjesschrijver, gitarist, organisator, auteur, publicist, producer, kunstenaar…. En ambassadeur van het Nationaal Park Drentsche Aa. Zijn Drents- en Engelstalig repertoire bracht Egbert Meyers in zijn lange carrière op radio- en tv-zenders, festivals en theaterpodia. Tot in Amerika toe. Kortom: Egbert Meyers is een veelzijdig kunstenaar, maar vooral een muzikant die gaat voor inhoud. Beetje country, beetje bluegrass, beetje blues.

Bezoekers zijn zondag 2 oktober welkom van 13.30 uur tot 18.00 uur. De toegang bedraagt €5,- per persoon, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen, aanmelden vooraf is niet nodig. Kunst- & Cultuurpodium De Verrekieker is te vinden aan het Zuiderdiep 43 in Drouwenermond, 0599-611036, de-verrekieker@online.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal