Direct naar de inhoud.

Buurtbedrijf Borger-Odoorn van start

Wethouder Frits Alberts
Wethouder Frits Alberts

BORGER – Vandaag, precies een week geleden vond de officiële opening plaats van het Buurtbedrijf op het dorpsplein in Borger. Met de onthulling van het logo door wethouder Frits Alberts kan het buurtbedrijf van start met zijn werkzaamheden voor en door inwoners van Borger-Odoorn. Het Buurtbedrijf biedt een plek voor personen die langere tijd niet in het arbeidsproces actief zijn geweest. Daarnaast is het Buurtbedrijf ook de plek voor ontwikkeling en sociale activering. De medewerkers kunnen op diverse lichte klussen worden ingezet en krijgen zo de mogelijkheid om mee te doen in de samenleving.

Het Buurtbedrijf is opgezet in opdracht van de gemeente en in samenwerking met Buurtsupport, Promens Care, welzijnsorganisatie Andes, het sociaal team en anderen. Volgens wethouder Frits Alberts is het buurtbedrijf een mooie ontwikkeling in onze gemeente. Het Buurtbedrijf voorziet in een behoefte door deze doelgroep een plek in de samenleving te bieden. Binnen de Participatiewet zijn dergelijke initiatieven van groot belang.

90749070906790799069

[bron en foto’s PrachtigBorger.nl]

Eén reactie op “Buurtbedrijf Borger-Odoorn van start”

  1. Kom met echte banen voor een echt loon daar help je mensen mee niet met het gratis verrichten van gratis werk voor de gemeente Hierdoor ontstaat niet meer werkgelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-