Direct naar de inhoud.

Geen vluchtelingen in oud-schoolpand Nieuw-Buinen

  • door:
  • op:

school-24NIEUW BUINEN – In het oude gebouw van School 24 in Nieuw-Buinen worden geen vluchtelingen met verblijfsvergunning gehuisvest. Dat hebben burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn op basis van onderzoek besloten. Door de bouwtechnische staat van het pand blijkt een dergelijke investering niet rendabel. De gemeente wil voor 1 februari ook duidelijkheid geven over eventuele plaatsing van vergunninghouders in de oud-schoolgebouwen van De Bark in Valthe en De Buyne in Buinen.

Het Ondersteunings Team Asielzoekers en Vergunninghouders (OTAV), dat de gemeente ondersteunt, heeft een onderzoek naar de drie schoolpanden laten uitvoeren. Hierin is bekeken in hoeverre de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning bouwtechnisch en financieel haalbaar is. Wethouder Ton Souverein: “In het geval van School 24 blijkt verbouwen veel te kostbaar. We zijn tot de conclusie gekomen dat het een betere optie is om dit pand te verkopen, zodat andere belangstellenden er een nieuwe bestemming aan kunnen geven.”

Valthe en Buinen nader bekijken
Ook investering in de panden in Valthe en Buinen is in eerste instantie niet rendabel. Deze gebouwen bieden echter nog mogelijkheden, omdat ze bouwkundig geschikter zijn dan het pand in Nieuw-Buinen. Souverein: “Hoe kansrijk dat is, gaan we nu nader bekijken. Dat betekent dat we in gesprek gaan met woningcorporaties, projectontwikkelaars en lokale aannemers over mogelijkheden om de panden te verbouwen en te exploiteren. Dat is in eerste instantie niet onze taak als gemeente.” Het college wil vóór 1 februari een definitieve beslissing nemen over de twee overgebleven schoolgebouwen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal