Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn opent vierde opvanglocatie Oekraïners

  • door:
  • op:
De parkeerplaats in Exloo waar de gemeente Borger-Odoorn woonunits voor Oekraïners gaat plaatsen | Foto: Google Streetview

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn opent een nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Exloo. Er komen twaalf woonunits achter de sporthal aan de Hoofdstraat. In totaal is er plek voor 24 vluchtelingen.

Een deel van het parkeerterrein bij de sporthal wordt geschikt gemaakt voor de plaatsing van de woonunits. Vanaf 1 juni moet de vluchtelingenopvang starten. ‘We hopen dat we met onze bijdrage de druk op de vraag om opvangplekken kunnen verlichten. En natuurlijk hopen we dat de inwoners van onze gemeente ook hier hun steentje willen bijdragen om de Oekraïners wegwijs te maken en te helpen hun plek te vinden in onze gemeenschap,’ zo laat burgemeester Jan Seton weten.

Andere opvangplekken in Borger-Odoorn

Naast deze locatie zijn er drie andere opvanglocaties voor Oekraïners in Borger-Odoorn. In Nieuw-Buinen zijn op zorgboerderij Het Kleurenpalet en een gebouw van de Protestantse Kerk vluchtelingen ondergebracht. Ook worden op vakantiepark Capfun Fruithof in Klijndijk 42 vluchtelingen gehuisvest.

Voor omwonenden is in het dorpshuis van Exloo gisterenavond een informatiebijeenkomst georganiseerd. Burgemeester Jan Seton en wethouder Nynke Houwing hebben daarbij vragen van inwoners beantwoord.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal