Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Weggebruikers denken mee over verbetering doorstroming bij Gieten

N34 - (F: radioloco.nl)

N34 – (F: radioloco.nl)

GIETEN – Tijdens de bijeenkomst op maandag 31 oktober in Gasselte spraken ongeveer twintig weggebruikers met elkaar over mogelijke oplossingen ter verbetering van de doorstroming bij het verkeersplein Gieten (N33/N34).

‘Ik ben blij met de verschillende praktische oplossingen van de weggebruikers voor de korte termijn. We nemen de ideeën samen met de onderzoeksresultaten van de proeven mee. Daarna bekijken we welke maatregelen haalbaar zijn’, aldus gedeputeerde Henk Brink.

Eén van de ideeën was het plaatsen van een obstakel op de rotonde bij de op- en afrit Gieten, zodat het geen zin meer heeft om de file op de N34 in te halen. Weggebruikers worden dan gedwongen om een rondje te rijden. Het oneigenlijk gebruik van deze op- en afrit zorgt voor veel irritatie bij weggebruikers. De provincie Drenthe wil dit graag samen met de gemeente Aa en Hunze oppakken en op zeer korte termijn realiseren.

Daarnaast werden er nog een aantal andere oplossingen aangedragen die de moeite waard zijn om te onderzoeken. Bijvoorbeeld het verruimen van de toeritten van de N34 op het verkeersplein, zodat vrachtwagens het verkeersplein soepeler op kunnen rijden. Henk Brink: ‘De realisatie hiervan heeft meer tijd nodig, maar het is zeker een haalbare oplossing ter verbetering van de doorstroming.’

Resultaten proeven oktober
Begin oktober heeft de provincie een week lang proeven uitgevoerd met verkeersregelaars. In het begin van de week leidde dit tot extra lange files. Gedurende de proef raakten de verkeersregelaars en het verkeer beter aan elkaar gewend en was de doorstroming beter dan op reguliere dagen. De eerste resultaten laten zien dat door de inzet van verkeersregelaars de capaciteit van rotonde is toegenomen. Dit heeft tot gevolg gehad dat de file met name op donderdag aanzienlijk korter was dan de donderdag er voor en er na.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Weggebruikers denken mee over verbetering doorstroming bij Gieten

  1. Richard Hummel

    Gewoon een viaduct extra voor rechtdoor gaant verkeer naar Groningen en terug naar Emmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.