Direct naar de inhoud.

5 scholen uit de regio in de strijd voor Verkeersplein

  • door:
  • op:
Een verkeersplein

REGIO – 5 scholen in de Veenkoloniën zijn nog in de race voor een ANWB Verkeersplein. Landelijk doen er nog 333 scholen mee. Op een verkeersplein leren kinderen in een veilige omgeving hoe zij met verschillende verkeerssituaties om moeten gaan. Vanaf vandaag kan iedereen een stem uitbrengen op de basisschool die volgens hen een ANWB Verkeersplein verdient. Per provincie wint één basisschool. De twaalf winnaars ontvangen bij de start van aankomend schooljaar een ANWB Verkeersplein.

De scholen OBS 75 uit Nieuw-Buinen, CBS de Rank uit Onstwedde, OBS De Oleander uit Stadskanaal, St. Josephschool uit Zandberg en Odab Westerschool uit Wildervank maken nog kans op de prijs. OBS 75 uit Nieuw-Buinen heeft nog 18 concurrenten uit de provincie Drenthe. Er zijn in totaal nog 16 Groningse scholen die meedoen aan de wedstrijd.

Op een verkeersplein doen kinderen in een veilige omgeving ervaring op met verkeersvaardigheden zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde. Uit recent onderzoek van de ANWB blijkt dat ongeveer de helft van de leraren en weggebruikers vindt dat de fietsveiligheid van kinderen is afgenomen.

Onderzoek van Veilig Verkeer Nederland in 2020 wijst bovendien uit dat zes op de tien kinderen naar school wordt gebracht met de auto. Opmerkelijk is dat 95% van deze kinderen binnen een straal van vijf kilometer woont. Een gemiste kans, vindt ANWB-coördinator Maatschappelijk Sanne van den Rotten: “Kinderen moeten in het verkeer zoveel mogelijk meters maken. Zij zijn zich dan eerder bewust van de gevaren en daardoor ook sneller in staat om zelfstandig en vooral veilig naar school te fietsen.” De scholen die een ANWB Verkeersplein winnen, krijgen ook een lespakket met opdrachten voor de kinderen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal