Direct naar de inhoud.

Succesvol sportweekend voor SV Veendam Atletiek

  • door:
  • op:
Jan Stuursma wint de eerste prijs in Leek (foto: SV Veendam Atletiek)

VEENDAM – Een eerste, tweede en derde plaats dit weekend voor leden van atletiekvereniging SV Veendam. Op verschillende plekken verschenen de sporters aan de start, met meerdere podiumplaatsen als uitkomst.

Jan Stuursma uit Veendam won de halve marathon van de Leekster Lente Loop in 1:14:28. Ondanks de minder goede voorbereiding vanwege de effecten van corona en gekneusde ribben was Stuursma veruit de snelste van alle deelnemers. Manon Otter uit Wildervank behaalde naast een PR (1:26:57) ook een knappe tweede plaats bij de halve marathon voor vrouwen. In Twente werd Steffi Menzinga derde tijdens de Wintertriatlon Twente. Steffi nam 5 km hardlopen voor haar rekening en finishte in 20:18.

Manon Otter wint de tweede prijs in Leek (foto: SV Veendam Atletiek)

Crossen door de bossen

De SV Veendam leden Henk en Gonda Brinker, Abel Korte, Marc Smidt, Esther Wiechertjes en Marieke Kanon deden mee aan de Kleine Moere Cross in Grolloo. Een prachtig heuvelachtig parcours van 8,5 km door het bos en langs het water. Volgens de deelnemers een heerlijke route in de lentezon. Ook zij gingen niet met lege handen naar huis. Verschillende sponsoren reikten aanmoedingsprijzen uit variërend van kleding-, saunabon tot massages.

Het crossteam in Grolloo (foto: SV Veendam Atletiek)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal