Direct naar de inhoud.

Jahn II hoopt na goede Olympische Spelen op nieuwe ‘Sifan’of ‘Liemarvin’

  • door:
  • op:
Een training bij Jahn II. Foto: Instagram

Atletiekvereniging Jahn II uit Stadskanaal hoopt dat de goede prestaties op de Olympische Spelen in Tokio voor nieuwe leden gaat zorgen. De club is in ieder geval al blij dat tijdens de coronaperiode haar ledenbestand zo goed als gelijk is gebleven. 

Voor nu is het volgens voorzitter Tim Potse van Jahn II nog te vroeg om te zeggen of de club een nieuwe ‘Sifan’ (Hassan red.) of een nieuwe ‘Liemarvin’ (Bonevacia red.) kan begroeten. “Mensen zijn nu nog op vakantie. Ik denk dat je er over drie tot zes maanden echt iets over kan zeggen. Voor nu is het koffiedik kijken.”

Motivatie

Wel ziet Potse dat het de atleten bij zijn club motiveert. “We bieden op dit moment een zomerprogramma aan. Tijdens die trainingen hoor je wel elke keer heb je Femke (Bol red.) ook gezien. Dus het is zeker iets wat wel leeft.”

Corona

Waar veel sporten het afgelopen jaar last hebben gehad van de coronacrisis geldt dit voor de atletiek niet. Bij Jahn II zijn de trainingen dan ook gewoon doorgegaan. “We hadden wel de nodige maatregelen. Zo waren de kleedkamers gesloten, maar wij konden tijdens de trainingen voldoende afstand houden waardoor we onze leden bezig konden houden.”

Doordat de club kon doorgaan heeft het ook geen groot verloop gezien in het ledenbestand. “Daar prijzen wij ons zelf echt heel gelukkig mee. De trainingen werden ook altijd druk bezocht, maar meer mensen zijn altijd welkom bij ons. We zullen ze met open armen ontvangen.”

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal