Direct naar de inhoud.

Veendammers in actie voor veiliger Beneden Oosterdiep

  • door:
  • op:
De initiatiefnemers van de handtekeningenactie | Foto: Peter Panneman
VEENDAM – Jeanette Kruizinga, Tineke Alders en Ria Mulder uit Veendam zijn deze week aan het Beneden Oosterdiep een handtekeningenactie begonnen. Ze maken zich, net als veel andere dorpsgenoten, al een tijd   zorgen over hun de verkeersveiligheid van de straat. Volgens de bewoners wordt er op de Beneden Oosterdiep regelmatig te hard gereden. ‘Regelmatig rijden automobilisten met meer dan 80 kilometer per uur over het Beneden Oosterdiep’, aldus Tineke Alders tegenover Veendammer journalist Peter Panneman.

Oversteken

Ook maken de initiatiefnemers van de handtekeningenactie zich zorgen over het ontbreken van voetgangersoversteekplaatsen aan de Beneden Oosterdiep.

Het voorstel van de bewoners is om verkeersdrempels aan te brengen. ‘Uiteraard worden andere alternatieven vanuit de gemeente verwelkomd’, aldus de bewoners in hun brandbrief. De inmiddels vele verzamelde handtekeningen en de brandbrief zullen binnenkort worden aangeboden op het gemeentehuis van Veendam.

Sorghvlietlaan

Het Beneden Oosterdiep is niet de enige straat waar de Veendammers zich zorgen over maken. Eerder stuurde oud-politieagent Henk Robben al een brandbrief naar de gemeente over de verkeersveiligheid aan de Sorghvlietlaan. Vooral de oversteekplaatsen aan de Sorghvlietlaan zijn volgens Robben en veel mede-Veendammers een gevaarlijk verkeerspunt.

Bron: Peter Panneman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal