Direct naar de inhoud.

Angst regeert bij omgevingsdienst

  • door:
  • op:
Foto via Google Street View

VEENDAM – Bij de Omgevingsdienst Groningen heerst een angstcultuur. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. Ook ligt de werkdruk er zo hoog, dat vergunningen steeds later komen.

De dienst in Veendam voert taken uit op het gebied van milieu, wonen en bouwen. Zo worden er vergunningen verleend. Dat doet de dienst namens 23 Groninger gemeenten en de provincie. Volgens de ondernemingsraad heerst er bij de dienst in Veendam, waar 160 mensen werken, een angstcultuur.

Medewerkers zouden niet kritisch durven zijn over de organisatie. Verder is er onvrede over directeur Saskia Borgers, meldt de krant. Volgens gedeputeerde Patrick Brouns komt de onrust door een reorganisatie. Door de hoge werkdruk op sommige afdelingen, duurt het steeds langer voordat Groningers een vergunning krijgen.

Een jaar geleden werd de toenmalige directeur van de Omgevingsdienst aan de kant gezet. Hij zou de directie slecht hebben aangestuurd. Borgers nam het stokje over. De Noordelijke Rekenkamer uitte kritiek op de dienst, omdat die te weinig samenwerkte met de diensten van Drenthe en Friesland. Inmiddels is besloten dat er een intern onderzoek komt naar de angstcultuur bij de dienst.

(Bron: DvhN)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal