Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Harde aanpak illegale drugs en henneppanden

hennepstekjes

STADSKANAAL – Acht panden waar illegale hennep werd gekweekt werden vorig jaar gesloten in de gemeente Stadskanaal. Deze cijfers werden bekend gemaakt door burgemeester Galama. Burgemeesters mogen harder ingrijpen wanneer in woningen drugs of hennepkwekerijen worden ontdekt. Een burgemeester kan dan zo’n pand voor enkele weken of maanden sluiten. Dat kan tot zelfs zes maanden.

Harde aanpak

Burgemeester Galama zegt dat bij het opsporen van de illegale kwekerijen nauw wordt samengewerkt met politie en de woningcorporaties. Door deze goede samenwerking worden er steeds meer kwekerijen opgespoord. Galama kiest voor de harde aanpak en is blij met het besluit in Den Haag om burgemeesters ruimere bevoegdheid te geven bij het sluiten van drugs en henneppanden. Galama: “Nu kan het sluiten alleen nog bij het aantreffen van een kwekerij, straks ook wanneer er in een pand enkel materiaal of bouwstoffen worden gevonden die gebruikt worden voor het kweken of maken van drugs en wietteelt.”

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.