Direct naar de inhoud.

Gemeente Veendam sluit 2 woningen na drugsvondsten

  • door:
  • op:
Archieffoto | Bron: Omroep Gelderland

VEENDAM – De gemeente Veendam heeft twee woningen gesloten vanwege de aanwezigheid van harddrugs en een hennepkwekerij. In een woning aan het Beneden Dwarsdiep is door de politie een handelshoeveelheid harddrugs gevonden, Ook werden er drugsgerelateerde goederen en een stroomstootwapen aangetroffen. De woning zal voor 12 maanden gesloten worden.

In een woning aan de Nijveenlaan in Wildervank is door de politie een hennepkwekerij aangetroffen, deze woning wordt voor de duur van 6 maanden gesloten.

Damoclesbeleid

Burgemeester Sipke Swierstra heeft na de politie acties het zogeheten Damoclesbeleid toegepast en de woningen voor bepaalde tijd gesloten. Het sluiten van een woning op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan hiermee een pand sluiten wanneer er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn. De maatregel kan naast de strafrechtelijke procedure van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd.

Aanzuigende werking

“Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties voor omwonenden”, aldus burgemeester Swierstra. “Het doel van de sluiting is een einde te maken aan de met de Opiumwet strijdige situatie en de verstoring van de openbare orde te herstellen. Door het sluiten van een pand voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling en overlast af.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal