Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente sluit ‘WasExpress’ na drugsvondst

Archieffoto: M. Dol – RTV1

MUSSELKANAAL – De gemeente Stadskanaal heeft op 11 november een bedrijfspand van WasExpress in de Schoolstraat in Musselkanaal gesloten. De politie trof hier eerder op 1 juli een hennepkwekerij aan op het perceel. Burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft daarom op basis van artikel 13b van de Opiumwet besloten het perceel voor 3 maanden te sluiten. De eigenaar heeft hiertegen bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft de voorlopige voorziening afgewezen waardoor het pand nu gesloten kan worden.

 Samen de illegale hennepteelt bestrijden

De sluiting past in het gemeentelijke soft- en harddrugsbeleid. Samen met convenantpartners hennep, het Openbaar Ministerie, Enexis en de politie zet gemeente Stadskanaal zich in om hennepteelt en de daarmee samenhangende onveilige situaties, zoals brand of bedreigingen, in Zuidoost-Groningen te voorkomen. Sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving vergroten.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.