Direct naar de inhoud.

Gemeente sluit ‘WasExpress’ na drugsvondst

  • door:
  • op:
Archieffoto: M. Dol – RTV1

MUSSELKANAAL – De gemeente Stadskanaal heeft op 11 november een bedrijfspand van WasExpress in de Schoolstraat in Musselkanaal gesloten. De politie trof hier eerder op 1 juli een hennepkwekerij aan op het perceel. Burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft daarom op basis van artikel 13b van de Opiumwet besloten het perceel voor 3 maanden te sluiten. De eigenaar heeft hiertegen bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft de voorlopige voorziening afgewezen waardoor het pand nu gesloten kan worden.

 Samen de illegale hennepteelt bestrijden

De sluiting past in het gemeentelijke soft- en harddrugsbeleid. Samen met convenantpartners hennep, het Openbaar Ministerie, Enexis en de politie zet gemeente Stadskanaal zich in om hennepteelt en de daarmee samenhangende onveilige situaties, zoals brand of bedreigingen, in Zuidoost-Groningen te voorkomen. Sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving vergroten.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal