Direct naar de inhoud.

Pand hennepkwekerij in Nieuwe Pekela voor 3 maanden gesloten

  • door:
  • op:
Hennep (F: RTV1)

NIEUWE PEKELA – Op 13 februari 2017 is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld aan de Dokter Harm Brouwerstraat in Nieuwe Pekela. De politie is voor nader onderzoek het pand binnengegaan en is op een hennepkwekerij gestuit. Burgemeester Jaap Kuin benadrukt geen hennepkwekerijen te dulden in één van de dorpen in Pekela. Jaap Kuin: “Dan grijpen we in samen met de politie”.

 

Damoclesbeleid
De gemeente gaat, aanvullend op deze politieactie, het Damoclesbeleid toepassen. Dit betekent dat het pand op last van de burgemeester op 8 maart is gesloten voor de duur van 3 maanden. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Groot belang bij direct ingrijpen
Thuiskwekerijen zorgen voor brandgevaarlijke situaties en ondermijnen de rust en orde in de straat. De gemeente Pekela heeft dan ook groot belang bij het direct ingrijpen na het bekend worden van een hennepkwekerij op een adres. Er zijn in totaal 1150 hennepplanten en 225 stekken gevonden. De dader is opgepakt door de politie.

Burgemeester Jaap Kuin:
“Zodra het vermoeden er is dat er zich een hennepkwekerij bevindt in een woning of pand, dan grijpen we in samen met de politie. Het feit dat een woning schade kan oplopen, met alle gevolgen van dien zoals brand, als gevolg van een illegale hennepkwekerij bij de buren, is reden genoeg om van verdachte adressen melding te maken bij de politie.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal