Direct naar de inhoud.

Operettevereniging OVW repeteert voor uitvoering

  • door:
  • op:
OVW tijdens de repetities

VEENDAM – Het zijn drukke tijden voor de leden van de operettevereniging Veendam-Wildervank (OVW). Volgend weekend dan kunnen de operetteliefhebbers uit Veendam en wijde omgeving weer volop genieten van een prachtige uitvoering . Het gezelschap brengt dit jaar de schitterende operette Eine Nacht In Venedig op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart, op de planken van cultuurcentrum Vanberesteijn in Veendam.

Venedig

Door de enthousiaste leden van de vereniging word er nu volop gerepeteerd en de puntjes worden op de I gezet onder leiding regisseur Jan Houwing. De operettevereniging Veendam-Wildervank staat borg voor uitvoeringen van hoog nivo en zal met de operette Eine Nacht In Venedig van Johann Strauss het publiek dan ook zeker weer positief verrassen! Deze wereldberoemde operette is gevuld met veel bekende melodieën, dans, dolkomische scènes en de bekende romantiek heeft weer de overhand in een spannend verhaal en daarbij waant u zich midden in betoverend mooi Venetië. Alles in een werkelijk sprankelend decor. Een ‘plaatje’ om te zien zijn ook de prachtige kostuums en speciale schitterende lichteffecten. Het belooft daardoor een kijk- en luister- plezier te geven waarbij het toneel (buiten een korte pauze) geen minuut leeg zal zijn.

Het Verhaal
Het verhaal speelt zich af in het romantische Venetië. Wanneer de Hertog van Urbino tijdens carnaval naar Venetië komt, proberen meester-kok Papacoda en zijn vriend Caramello en een viertal senatoren hun vrouwen met alle macht uit handen van deze vrouwenversierder en verslinder te houden. ‘Eine Nacht in Venedig’ belooft een groot spektakelstuk te worden dat zeker de moeite waard is om bezocht te worden. Nog een waarschuwing vooraf van de regisseur: de scène met ligbad zal tot komische, romantische en ontroerende momenten leiden, waarbij het publiek dat niet tegen badscènes kan af en toe even de ogen moet sluiten.

Premiere

De première is op vrijdag 17 maart 20.00 uur. Beide andere voorstellingen zijn te zien op zaterdag 18 maart 20.00 uur en zondag 19 maart 14.30 uur. Kaarten voor de voorstellingen zijn nu dagelijks te verkrijgen in de voorverkoop bij de kassa van Cultuurcentrum Van Beresteyn te Veendam of via de website www.vanberesteyn.nl. (Mocht u op één van bovenstaande data niet kunnen, dan is het nog mogelijk om de voorstelling te zien op zaterdag 25 maart in De Klinker te Winschoten )

Foto: De leden van de OVW druk doende tijdens de repetities-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal