Direct naar de inhoud.

Klik!, persoonlijk digitaal advies, naar Musselkanaal

  • door:
  • op:
Lint Musselkanaal

MUSSELKANAAL – In de Parkwijk bestaat vanaf 2014 een uniek project voor haar bewoners. Bewoners kunnen wekelijks langskomen met al hun vragen op met vragen over hun smartphone, laptop, tablet en andere digitale zaken. Vervolgens krijgen ze één-op-één advies van jongeren én vrijwilligers. Na uitrol naar Stadskanaal-Noord zal Klik! per 11 mei, iedere donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur, plaatsvinden in MFA Lint in Musselkanaal.

‘Hoe verstuur ik berichtjes vanaf mijn mobiel’, ‘Hoe kan ik skypen met mijn (klein)kinderen’, ‘Hoe voeg ik een bijlage toe aan een mail’ en ‘hoe werkt facebook nou eigenlijk’? Het zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die bij Klik! beantwoord worden. Volgens Jacqueline Haarmans, medewerker van welzijnsorganisatie Welstad en initiatiefnemer van het project: “Bezoekers mogen hun eigen smartphone, tablet of laptop meenemen, maar er zijn ook enkele laptops beschikbaar in Lint”. De enthousiaste vrijwilligers geven persoonlijk advies aan de bezoekers.

Haarmans is enthousiast over het project: “Niet alleen bieden we bewoners van Musselkanaal een praktische dienst, het is vooral ook een sociaal gebeuren en heel leerzaam voor iedereen”.  Bovendien speelt het project in op toekomstige ontwikkelingen, zo zegt Haarmans: “De overheid heeft het streven om binnen afzienbare tijd al haar diensten digitaal aan te bieden. Niet iedere inwoner is hierop voorbereid en om mensen hier enigszins bij te helpen bieden wij deze dienst aan. Dat het project in een behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat meerdere fondsen het project financieel ondersteund hebben ‘en dat inmiddels tientallen mensen op weg geholpen zijn met hun vragen”.

De eerste bijeenkomst is op donderdagmiddag 11 mei van 13:30 tot 15:00 uur. Daarna zijn geïnteresseerden iedere donderdagmiddag – buiten de schoolvakanties – welkom in MFA Lint aan de W. Diemerstraat 7 in Musselkanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal