Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Workshop Delfts Blauwe sokken breien

Workshop Delfts Blauwe sokken breien, zaterdag 27 mei, 14.00 – 17.00 uur

NIEUW BUINEN – Workshop Delfts Blauwe sokken breien. De door textielkunstenares Constance Willems samengestelde en tot eind juni verlengde expositie ‘Nederland breit in de keramiek, twee historische ambachten hand in hand’ trok al veel bezoek.

Niet alleen vanwege het belichte, unieke culturele erfgoed – voor velen is verrassend dat juist in de periode van de Art Nouveau boerinnen, vissersvrouwen en herders breiend op allerlei keramiek werden afgebeeld -, maar ook omdat Constance Willems als internationaal erkende breispecialiste aan keramische thema’s een bijzondere, eigentijdse uitwerking in breisels weet te geven. Haar mutsen, sokken en dassen op de expositie doen de Nederlandse streekdracht in een groot aantal dorpen recht.

Eenmalig is de tentoonstelling ook, omdat bezoekers bij de door het museum op de zaterdagmiddagen georganiseerde workshops ook zelf onder deskundige begeleiding van curator Constance Willems met haar patronen aan de slag kunnen.

De workshop Delfts Blauwe sokken breien, die op zaterdagmiddag 27 mei gehouden wordt van 14 tot 17 uur is daar een prima gelegenheid voor. De deelname kost € 27,50 p.p. inclusief breimateriaal, patroon en naalden, toegang tot de museumexposities en natuurlijk vers gezette koffie of thee. Aanmelding kan bij constancewillems@knihars.de of mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl tot en met de 25e mei.

Adres Keramisch Museum Goedewaagen – Glaslaan 29 – 9521 GG Nieuw Buinen

Ingezonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.