Direct naar de inhoud.

‘Noordewerk’ een lezing door Friggo Visser

  • door:
  • op:
links een originele Distel-vaas met modelnummer 25 van augustus 1899 waarop de 16-jarige Willem van Norden een faïencedecor schilderde. Midden en rechts vazen met hetzelfde modelnummer en lusterdecors van Bert-Jan Baas op Goedewaagen-biscuit uit de zomer van 2019.

VEENDAM/NIEUW BUINEN – Op woensdag 15 januari geeft Friggo Visser van het Keramisch Museum Goedewaagen uit Nieuw Buinen in het kader van de lopende tentoonstelling Noordewerk een lezing in het Veenkoloniaal Museum Veendam. Het verhaal handelt over de aspecten van de Noord-Nederlandse keramiekproductie vanaf 1880 tot heden en wordt gelardeerd met veel fraai beeldmateriaal.

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De inloop start om 19.30 uur.
De entree is 5,00 euro per persoon. Museumjaarkaarthouders, ICOM, Vereniging Rembrandt en Vrienden van het Museum hebben gratis entree.

Ook donateurs van het Keramisch Museum Goedewaagen hebben gratis entree. Bent u donateur en wilt u de lezing bezoeken? Stuur dan vooraf een e-mail naar: mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal