Direct naar de inhoud.

Online lezing over Anthony Winkler Prins in Veendam

  • door:
  • op:
Anthony Winkler  Prins.
Anthony Winkler Prins.

VEENDAM – De Bibliotheek Veendam en het Veenkoloniaal Museum organiseren zondag 27 juni een online lezing over het leven en werk van Anthony Winkler Prins. De lezing wordt rechtstreeks uitgezonden op de Facebook-pagina van de bieb en het museum.

Tijdens de lezing gaat directeur Hendrik Hachmer van het Veenkoloniaal Museum in op het leven van Winkler Prins en op zijn betekenis voor de Veenkoloniën.

Meer dan de encyclopedie

Bij de meeste mensen is Anthony Winkler Prins bekend van de naar hem vernoemde encyclopedie, maar in Veendam heeft Winkler Prins veel meer betekend. Hij woonde er een groot deel van zijn leven. Zo was hij een drijvende kracht achter onder meer de realisering van de HBS, de Latijnse school voor meisjes en de kweekschool voor onderwijzers en onderwijzeressen.

Het Veenkoloniaal museum (foto: RTV1)

De lezing op 27 juni begint om 14.30 uur en zal ongeveer een uur duren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal