Direct naar de inhoud.

Zondagwandelingen in juli bij Boomkroonpad

  • door:
  • op:

Wandelen door een bosrijke omgeving (F: Boomkroonpad)
GIETEN/BORGER – Het is zomer en het bos is deze periode van het jaar prachtig. De dieren hebben het druk met de voorbereidingen van de komst van hun jongen. Tijdens alle zondagen in juli is er een natuurgids van Staatsbosbeheer aanwezig die je mee neemt door de prachtige omgeving van boswachterij Gieten-Borger. De tocht is geschikt voor jong en oud.

Deze tijd van het jaar is de natuur prachtig. De bladeren aan de bomen hebben tal van tinten groen en de dieren hebben het druk met bouwen van nesten en het verzorgen van hun kroost. De vogels zingen vol overgave hun riedeltje. Wat een prachtig vogelgezang oplevert in het bos.

Op de gigantische mierenhopen van de rode bosmier is weer leven te aanschouwen en insecten en vlinders zijn weer talrijk te bewonderen. Beleef het bos optimaal door u te laten verrassen door de pracht van de natuur. De natuurgids wijst u op dingen die u anders zelf niet ontdekt zou hebben. De tocht is geschikt voor jong en oud.

Informatie
De zondagwandelingen vinden plaats op 2, 9, 16, 23 en 30 juli. De wandelingen starten om 12.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duren ongeveer 1,5 uur tot 2 uur.

Op zondag 2 juli is het thema bos, 9 juli geologie, 16 juli roofvogels, 23 juli dood doet leven en 30 juli invloed schapen in het landschap. Tevens is er op de derde zondag 16 juli een extra activiteit braakbal pluizen.

De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Graag vooraf aanmelden: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl

Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

(Ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal