Direct naar de inhoud.

Lezing over klachten na operatie borstkanker

  • door:
  • op:
Treant Zorggroep

EMMEN – Op dinsdag 3 oktober van 19.00 tot 22.00 uur is er een gratis publiekslezing in inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen. De lezing, georganiseerd door Sigrid’s Garden in samenwerking met Treant Zorggroep en het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde (IvHG), staat in het teken van de behandelingsmogelijkheden van de lichamelijke klachten na borstkanker.

Aan een operatie en/of bestraling bij borstkanker kunnen vrouwen lichamelijke klachten overhouden. Klachten zoals pijn, vermoeidheid, fibrose (verharding van het borstweefsel) en lymfoedeem. Hier zijn er meerdere behandelingen voor mogelijk, bijvoorbeeld hyperbare zuurstoftherapie, lymfoedeemtherapie en huidtherapie. Iedereen die meer over dit onderwerp wil weten, is van harte welkom bij de lezing.

Oncologisch chirurg Leonié Smit van het Mammacentrum van Treant Zorggroep gaat in op borstkanker en de rol van het Mammacentrum van Treant. Angelique Ymker van het IvHG legt uit wat radiotherapie is en wat de mogelijkheden op het gebied van hyperbare zuurstoftherapie zijn. Daarnaast komen oedeemtherapeuten Margreet Smallegange en Theresa ten Have vertellen over oedeemtherapie.

Aanmelden
De publiekslezing is in inloophuis Sigrid’s Garden aan de Weerdingerstraat 252c in Emmen op dinsdag 3 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via e-mail: publiekslezing@treant.nl of telefonisch via 0591-691789. Het volledige programma van de publiekslezing is te vinden op www.treant.nl/agenda.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal