Direct naar de inhoud.

Spoorverbinding via Veendam-Stadskanaal-Emmen haalbaar

  • door:
  • op:
Spoorlijn verbeteren – (F: RTV1/BJB)

STADSKANAAL – Een spoorverbinding tussen de stad Groningen en Almelo kan voor 250 miljoen euro worden gerealiseerd. Dat komt naar voren uit een haalbaarheidsonderzoek van ingenieursbureau Witteveen+Bos uit Heerenveen en staat vandaag in het DvhN.

Zwolle en Enschede 

Voor dit treintraject moet er alleen een nieuw stuk spoor komen van 18 kilometer tussen Musselkanaal en Emmen. Verder dient de bestaande treinverbinding tussen Veendam en Musselkanaal geschikt gemaakt te worden voor personenvervoer. Zo ontstaat niet alleen een rechtstreekse spoorverbinding tussen Groningen en Twente, maar ook tussen de Veenkoloniën en Zwolle.

Veenkoloniën 

Er is nadrukkelijk gekeken naar een spoorverbinding tussen Groningen en Twente. Een trein van Groningen naar Almelo, die twee keer per uur moet rijden, is ook gunstig voor studenten en medewerkers van de universiteiten in Groningen en Enschede. Bovendien hebben de Veenkoloniën er baat bij dat het beter met het openbaar vervoer wordt ontsloten.

Eerder was er een online-petitie gehouden waarop massaal werd gestemd met ondertekening voor een treinverbinding. Deze petitie staat elders op deze website.

Lees ook DvhN-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal