Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Spoorverbinding via Veendam-Stadskanaal-Emmen haalbaar

Spoorlijn verbeteren – (F: RTV1/BJB)

STADSKANAAL – Een spoorverbinding tussen de stad Groningen en Almelo kan voor 250 miljoen euro worden gerealiseerd. Dat komt naar voren uit een haalbaarheidsonderzoek van ingenieursbureau Witteveen+Bos uit Heerenveen en staat vandaag in het DvhN.

Zwolle en Enschede 

Voor dit treintraject moet er alleen een nieuw stuk spoor komen van 18 kilometer tussen Musselkanaal en Emmen. Verder dient de bestaande treinverbinding tussen Veendam en Musselkanaal geschikt gemaakt te worden voor personenvervoer. Zo ontstaat niet alleen een rechtstreekse spoorverbinding tussen Groningen en Twente, maar ook tussen de Veenkoloniën en Zwolle.

Veenkoloniën 

Er is nadrukkelijk gekeken naar een spoorverbinding tussen Groningen en Twente. Een trein van Groningen naar Almelo, die twee keer per uur moet rijden, is ook gunstig voor studenten en medewerkers van de universiteiten in Groningen en Enschede. Bovendien hebben de Veenkoloniën er baat bij dat het beter met het openbaar vervoer wordt ontsloten.

Eerder was er een online-petitie gehouden waarop massaal werd gestemd met ondertekening voor een treinverbinding. Deze petitie staat elders op deze website.

Lees ook DvhN

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

6 Reacties op “Spoorverbinding via Veendam-Stadskanaal-Emmen haalbaar

 1. Morgen mee beginnen je ziet het resultaat in veendam.

 2. Mag van mij NS in stadskanaal ook beter ivm t openbaar vervoer .
  Ik zeg Doen maar dat roepen ze al jaren heb er weinig vertrouwen in.

 3. Zou super zijn

 4. Lijkt mij een kansloos idee helaas. Voor een tientje per persoon zit je de hele dag in een bus in Groningen-Drenthe.
  een treinkaartje van bijvoorbeeld Emmen naar Groningen zal zeer waarschijnlijk al duurder zijn (ekele reis)!!

  • Met een DAL vrij abonnement kun je al tweede klas voor 99 euro buiten de spits om de hele dag, de hele maand tussen Groningen en Emmen heen en weer of verder naar Maastricht of Vlissingen zonder dat het je meer hoeft te kosten. Dan wordt het interessant toch?

 5. Er is nu door Alma, een belangenclub voor passagiers uit Almelo en omgeving, een petitie gestart die wat duidelijker is dan de algemene petitie die voor allerhande spoorverbindingen rondom Emmen pleit.

  Deze petitie richt zich meer op dit idee van Witteveen + Bos uit Heerenveen.

  Dus écht Almelo Hardenberg Coevoerden Emmen Stadskanaal Veendam.

  https://petities.nl/petitions/spoorverbinding-van-almelo-naar-groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.