Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ook maandagochtend rijden er geen bussen

Een bus in de sneeuw

REGIO – Ook maandagochtend rijden er vanwege de weersomstandigheden geen bussen in de provincies Groningen en Drenthe. Dit laat vervoerder Qbuzz weten.

Alle bussen stopten zondagavond om 21:00 uur met rijden vanwege het aanhoudende winterse weer. De treinen reden vanaf 18:00 uur al niet meer.

‘Vanwege de weersomstandigheden is het niet meer veilig om nog langer door te rijden’, zegt busvervoerder Qbuzz. Maandagochtend om 10.15 wordt bekend of er de rest van de dag eventueel wel gereden gaat worden.

Treinen

Hoewel het treinverkeer in bijna heel Nederland zondag stillag reden de treinen van Arriva nog wel tussen 10:00 en 18:00 uur.

‘Door het weer traden steeds meer problemen op aan de infrastructuur en het materieel. De sneeuw komt telkens hoger te liggen, wat niet bevorderlijk is voor rijden met de treinen’, legt een woordvoerder de keuze om te stoppen met rijden uit tegenover RTV Noord.

Arriva

Arriva laat weten maandagochtend ‘heel vroeg’ te gaan kijken of de treinen weer kunnen gaan rijden. Ook wordt dan duidelijk wanneer de bussen van Arriva weer gaan rijden. Dit hangt af van van de weersituatie morgen en de veiligheid voor reigers en andere omstandigheden die erbij komen kijken.

 

 

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.