Direct naar de inhoud.

Op-StapBus Oost-Groningen zoekt met spoed chauffeurs

  • door:
  • op:
Mark Nienhuis voor de Op-StapBus | Foto: Elwin Baas/RTV Noord

REGIO – De Op-StapBus Oost-Groningen is naarstig op zoek naar nieuwe chauffeurs. De stichting verzorgt met haar dertien busjes uitstapjes voor 55-plussers, om eenzaamheid te voorkomen.

Zeker in coronatijd merkt Mark Nienhuis van de Op-StapBus dat mensen behoefte hebben aan een uitstapje. ‘Mensen zitten alleen thuis, met dagelijkse uitstapjes zorgen wij dat ze niet eenzaam worden’, aldus Nienhuis.

Niet alle chauffeurs durven meer

De coronatijd zorgt ook voor problemen bij de vrijwilligersorganisatie. ‘Chauffeurs haken af door corona. Er zijn chauffeurs die het hebben gehad en nu fysiek het werk niet meer aankunnen’, weet Nienhuis. ‘Daarnaast zijn er chauffeurs die er bang voor zijn en niet meer durven.’

Volgens Nienhuis is het altijd gezellig tijdens zo’n dagje uit. ‘Mensen verheugen zich al dagen op het uitstapje. Het is gezellig met elkaar, beetje rondrijden en lekker een babbeltje in de bus. Later even een hapje eten, dat maakt de dag compleet.’

Altijd dolle pret

Om toch de uitstapjes te kunnen blijven doen zoekt de Op-StapBus vrijwilligers in de gemeenten Veendam, Pekela, Oldambt, Westerwolde en Stadskanaal. Iedereen met een gewoon autorijbewijs kan chauffeur worden op de bus. ‘Het is met negen man in de bus altijd dolle pret.’ Aanmelden als chauffeur kan via de website van de Op-StapBus.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en Noord werken de komende tijd nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal