Direct naar de inhoud.

Actievoerende buschauffeurs in Stadskanaal: ‘Sommigen hebben slapeloze nachten over lijn 72 en 73’

  • door:
  • op:
Stilstaande bussen in Stadskanaal tijdens de acties vanochtend | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Buschauffeurs in Oost-Groningen voerden vanochtend actie voor meer beveiliging op buslijnen 72 en 73. Deze lijnen, van en naar het AZC in Ter Apel, hebben al jaren te maken met overlast door de zogenoemde veiligelanders. De chauffeurs legden daarom tot 08:00 uur het werk stil in Stadskanaal, Emmen en Oude Pekela. 

Op de standplaats in Stadskanaal staan de bussen stil. De actievoerende buschauffeurs staan verzameld bij de poort. ‘Een groot deel van de chauffeurs slapen ‘s nachts nauwelijks als ze weten dat ze de volgende dag op lijn 72 of 73 moeten rijden.’ zo vertelt een van de chauffeurs, die niet met naam genoemd wil worden. 

Actievoerende chauffeurs vrijdagochtend in Stadskanaal | Foto: Hielke Bosch/RTV1

Permanente beveiliging

Volgens deze buschauffeur zou permanente beveiliging op de lijnen 72 en 73 echt een oplossing bieden voor het probleem. ‘Wij hebben een aantal jaar geleden met het rayon Stadskanaal al eens een staking gehouden. Toen speelde dit probleem ook al. Wij kregen daarna beveiliging op de bus en zagen de incidenten naar haast een nulpunt zakken.’

‘Het boeit ze niet’

De chauffeurs in Stadskanaal hopen dat deze staking eindelijk effect gaat hebben, maar veel hoop is er niet. ‘Wij verwachten binnenkort meer acties. Hoe vervelend we dat ook vinden voor de passagier’

Wat bij de chauffeurs deze ochtend in Stadskanaal steekt is dat er niemand van het Qbuzz bestuur aanwezig is. ‘We hebben het idee dat het ze helemaal niet boeit’.

Vervoerder Qbuzz noemde de acties donderdag ‘buitenproportioneel’.

Staatssecretaris

Volgende week komt demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid, met een delegatie van de chauffeurs praten. Tot die tijd worden er nog gesprekken gevoerd tussen het FNV en het ministerie en wordt er nagedacht over eventuele nieuwe acties.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal