Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Welstad in Musselkanaal bindt strijd aan tegen eenzaamheid (Video)

MUSSELKANAAL – “Kom erbij… in Musselkanaal.” Onder deze titel organiseert Welstad donderdagmorgen 28 september een gezellige ochtend Met allerlei activiteiten voor het gebouw het Lint in Musselkanaal. Aanleiding hiervoor is de “Week van de eenzaamheid”, waarbij eenzaamheid centraal staat.

Volgens buurtwerker Jacqueline Haarmans zijn er in de gemeente Stadskanaal veel eenzame ouderen. “Onlangs is een provinciaal rapport verschenen waaruit blijkt dat Musselkanaal een van de plekken is waar de eenzaamheid het hoogste is.”

Toch gaat het volgens collega Dennis Dörfel niet alleen om ouderen. “Het blijkt dat mensen vanaf hun 19 jaar zich al eenzaam kunnen voelen. Daarom is het zaak dat we ons niet alleen op ouderen richten, maar ook op jong volwassenen.”

Een van de mogelijkheden is om mensen uit hun isolement te halen is langs de deuren te gaan en de mensen persoonlijk te benaderen. Volgens Dennis is een week eenzaamheid onder de aandacht brengen niet genoeg: “Eigenlijk moet dit het hele jaar door een thema zijn. De groep eenzamen is moeilijk te bereiken en in een week bereik je niet genoeg.”

 

Video: Boelo Lutgert (blutgert@gmail.com)

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.