Direct naar de inhoud.

Kapiteinslezing in Nieuwe Pekela “Vrouw en kinderen eerst”

  • door:
  • op:
F) Wilma Swarts – De schippersvrouwen uit de Veenkoloniën stonden hun mannetje.

NIEUWE PEKELA – Het Kapiteinshuis Pekela organiseert op zaterdag 4 november a.s. de traditionele jaarlijkse Kapiteinslezing onder de titel “Vrouw en kinderen eerst”,  schippersvrouwen en de Veenkoloniale zeevaart.

Het woord ‘zeevrouwen’ bestaat niet volgens de dikke Van Dale. Over vrouwen aan boord werden vroeger grappen gemaakt. De schippers uit de Veenkoloniën hadden er geen boodschap aan. Net als op de binnenvaart namen ze ook op zee het gezin mee aan boord. En de schippersvrouwen uit de Veenkoloniën stonden hun mannetje.

De lezing wordt verzorgd door de heer Hendrik Hachmer, historicus en directeur van het Veenkoloniaal Museum Veendam. De heer Hachmer is zeer deskundig op nautisch terrein met bijzondere interesse voor de Oostzeevaart. Als auteur staan o.a. de boeken “Voor en tegen de wind”, “Met de groeten uit Riga” en “Reis naar Italië van K.P. Boon” op zijn naam.

Locatie: Ontmoetingscentrum De Kiepe , Nieuwe Pekela.
Aanvang 15.30 uur ( inloop vanaf 15.00 uur )

Iedereen is van harte welkom! Teneinde de kosten te dekken wordt van u een (zelf te bepalen) bijdrage gevraagd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal