Direct naar de inhoud.

Muziektheater in Margaretha Hardenberg kerk

  • door:
  • op:

WILDERVANK – Zaterdagavond 13 januari is er in de Margaretha Hardenberg kerk te Wildervank een voorstelling te zien van het muziektheater met aandacht voor de Veenkoloniale geschiedenis.

Aan de hand van een nazaat van Adriaan Geerts Wildervanck, te weten Tammo Edens volgen we de recente ontwikkelingen van de Veenkoloniën met bijzondere aandacht voor actuele thema`s, We gaan nu eens uit van de positieve en bouwende krachten van de regio door de eeuwen heen. Adriaan Geerts volgt de weergave tijdens de voorstelling overigens nauwlettend. Aldus Peter Molter namens MMC.

“We maken kennis met een vriendengroep uit de Veenkoloniën, te weten Tammo, Geertje, Gerda en Thijs. Tammo is geslaagd voor zijn Havo en verheugt zich op zijn komende HBO opleiding in Amsterdam. Zijn vriendin Geertje zoekt werk in de regio en is niet van plan het wonen op het platteland te verruilen voor een kamer in een stad. Thijs, een boerenzoon, zal op termijn het boerenbedrijf van zijn ouders overnemen en kiest er voor om meer ervaring op te doen door het werken op een loonbedrijf.”

‘Het is een theatervoorstelling geworden met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door een combinatie van jonge en ervaren spelers. Onder regie van Rob van der Ree zetten deze spelers bijzonder acteerwerk neer. Een begeleidingsband met dit jaar een basis voor een folk-genre en tweetal zangers zorgt onder leiding van de dirigent Rens Koldenhof voor een passende muzikale omlijsting. Al deze factoren bij elkaar hebben geresulteerd in een sterk theaterstuk met prachtig live muziek en historische beelden van o.a. een rijke Veenkoloniale
geschiedenis. De 21 deelnemers en vrijwilligers zijn weer zover om het podium op te gaan.

Aanvang van de voorstelling is 20.00 uur. Reserveren is vanwege de beperkt aantal plaatsen noodzaak. En wel via info@metmeercultuur.nl of tel 06-29025092.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal