Direct naar de inhoud.

Beeld jaarwisseling in Pekela

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Pekela – (Foto: Wilma Swarts/RTV1)

PEKELA – Over het algemeen is de jaarwisseling in de gemeente Pekela rustig verlopen. De totale schade, exclusief werkuren, bedraagt 7100 euro. Het gaat dan om vernielingen van bijvoorbeeld prullenbakken, straatnaamborden, verkeersborden en gazons en de stortkosten voor het opruimen van de rommel veroorzaakt door vreugdevuren. Ten opzichte van vorig jaar is er een afname van de schadekosten van 15%. Burgemeester Jaap Kuin: “Alle schade die ontstaat tijdens Oud en Nieuw is teveel, maar over het algemeen ben ik tevreden over het verloop.”

Tijdens de jaarwisseling is wel overlast ervaren door het verbranden van grofvuil in vreugdevuren. Denk hierbij aan het verbranden van autobanden, bankstellen, matrassen enzovoorts. Het aantal van dergelijke vreugdevuren lag ook hoger dan voorgaande jaren. Door de vreugdevuren ontstaat schade aan het wegdek, omwonenden hebben er hinder van en er ontstaat milieuschade door het verbranden van grofvuil.

Burgemeester Jaap Kuin: “De brandweer en de gemeente waren uren in de weer om de branden te blussen en alle rommel op te ruimen om wegen begaanbaar te houden. Uiteindelijk betalen we als gemeenschap de rekening. Ik wil dan ook dit jaar in gesprek met de wijk-en buurtbewoners, zodat het voor iedereen een leuk oud en nieuw is”.

Er werd op meerdere manieren feestgevierd. Burgemeester Jaap Kuin: “Het carbidschieten op de verschillende plekken in Oude- en Nieuwe Pekela was geweldig. Ook de Nieuwjaarsduik was weer een succes. Ik ben op Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag op verschillende plekken geweest in de gemeente. Ik werd warm ontvangen en heb erg genoten van de feestvierende Pekelders”.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal