Direct naar de inhoud.

Hobby- en verzamelbeurs in Onstwedde

  • door:
  • op:

Ook de modelbouwcollectie van Harm Lutjeboer uit Onstwedde te zien tijdens de Grote Hobby- & Verzamelbeurs (foto Hendrik Wolfs).
ONSTWEDDE – Zo’n veertig hobbyisten en verzamelaars uit Onstwedde en wijde omtrek presenteren zich op zaterdag 3 februari tijdens de negende grote Hobby- en Verzamelbeurs Onstwedde. De beurs met maar liefst 95 meter stands vindt plaats in gebouw d’ Ekkelkaamp, de toegang is gratis.

De organisatie van de beurs ligt in handen van de verzamelaars Hessel Troost, Robert Timmer, Harm Lutjeboer en Henk van der Heide. De beurs was voorgaande jaren een groot succes. ,,Er kwamen zo’n duizend bezoekers en iedereen was enthousiast, zowel het publiek als de standhouders’’, vertelt Hessel Troost. ,,Ook dit jaar waren alle stands vroegtijdig volgeboekt.

Hij vindt de ondersteuning die de organisatie vanuit Onstwedde krijgt fantastisch: ,,De beheerders van d’ Ekkelkaamp, de lokale ondernemers, wij doen hier nooit op iemand tevergeefs een beroep. En daarvoor zijn wij hen allemaal bijzonder dankbaar.’’

Keur
Standhouders zijn mensen met de meest uiteenlopende hobby’s en verzamelingen. Zo is Simon Kamminga aanwezig met zijn collectie winkelwagenmuntjes en laat René van der Land zijn collectie bijzondere kaarsen zien. Mevrouw Potze uit Onstwedde toont tijdens zijn beurs haar verzameling peper- en zoutstelletjes. Rinke Schippers uit Blijham en B.P. Scheeres uit Winschoten brengen beide een verzameling modelbouwboten mee, Aagje Wester is erbij met een collectie ansichtkaarten en de heer Hidding uit Bellingwolde komt met een modelbouwtrein, een stellage van maar liefst 90 kilo. Ook ‘de Bijenkoning uit Stadskanaal’ Henk Smit is van de partij.

Tijdstip
De beurs is van 10.00 tot 16.00 uur in gebouw d’ Ekkelkaamp aan de Kerklaan 7 in Onstwedde.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal