Direct naar de inhoud.

Hobby- en Verzamelbeurs in gebouw d’ Ekkelkaamp

  • door:
  • op:
Het zelfbouw spookschip van Harm Lutjeboer (foto Hendrik Wolfs).

ONSTWEDDE – Ruim veertig hobbyisten en verzamelaars uit Onstwedde en wijde omtrek presenteren zich op zaterdag 4 februari tijdens de achtste grote Hobby- en Verzamelbeurs Onstwedde. De beurs met maar liefst 95 meter stands vindt plaats in gebouw d’ Ekkelkaamp, de toegang is gratis.

De organisatie van de beurs ligt in handen van de verzamelaars Hessel Troost, Robert Timmer, Harm Lutjeboer en Henk van der Heide. De beurs was voorgaande jaren een groot succes. ,,Er kwamen zo’n duizend bezoekers en iedereen was enthousiast, zowel het publiek als de standhouders’’, vertelt Lutjeboer. ,,Ook dit jaar waren alle stands vroegtijdig volgeboekt. Hij is vindt de ondersteuning die de organisatie vanuit Onstwedde krijgt fantastisch: ,,De beheerders van d’ Ekkelkaamp, de lokale ondernemers, wij doen hier nooit op iemand tevergeefs een beroep. En daarvoor zijn wij hen allemaal bijzonder dankbaar.’’

Keur

Standhouders zijn mensen met de meest uiteenlopende hobby’s en verzamelingen Zo is Frits Westers uit Groningen aanwezig met zijn collectie schaalmodellen van schepen, onder meer sleepboten, tankers en baggerschepen. Dhr. Korthuis uit Nieuw-Buinen toont tijdens zijn beurs zijn zelfgebouwde schaalmodellen van Avebe-fabrieksinstallaties. Geert en Henny Wilts uit Onstwedde zijn aanwezig met hun hobby genealogie, Freerk Lukens toont zijn Vlagtwedder collectie, Jacco Pranger uit Nieuw Buinen laat zijn collectie ansichtkaarten zien, Alie van der Laan uit Stadskanaal neemt zijn collectie schaalmodel-postauto’s mee en Menno Hidding uit Onstwedde showt zijn collectie heftrucks.

Dit alles en nog veel meer is te zien tijdens de Hobby- en Verzamelbeurs op zaterdag 4 februari van 10.00 tot 16.00 uur in gebouw d’ Ekkelkaamp aan de Kerklaan 7 in Onstwedde. De toegang is gratis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal