Direct naar de inhoud.

We gaan allemaal stemmen toch?

  • door:
  • op:

COLUMN – Speciaal voor onze jongeren, onze toekomst. Misschien mag jij voor het eerst stemmen.

Eens in de vier jaar is het zover. Dan mogen we de gemeenteraad gaan samenstellen. Dat doen we door te stemmen. Het is een voorrecht. Vier jaar geleden was de opkomst laag. Te laag. Gemiddelde opkomst was landelijk maar 54 procent. Laten we dit keer massaal stemmen. Jong en oud. Laten zien dat we onze ‘lokale’ volksvertegenwoordigers echt serieus nemen. En er staat veel op het spel.

beloften

Onze politici beloven momenteel van alles. Ze gebruiken het nieuwe ‘geheime’ wapen facebook en twitter om hun beloften over ons uit te strooien. Facebook staat momenteel bol met berichten van Lokaal Betrokken, de SP, GB, PvdA, CU, CDA, VUK, VVD  noem ze maar op. Trots presenteren ze allemaal foto’s en standpunten wat ze allemaal gaan doen (en gedaan hebben). Nieuwkomer GL roept dat het allemaal anders moet. Verandering begint hier!! Tja..

belangrijk

Stem op mij roepen ze feitelijk. Dus luister naar hun boodschap maar blijf wel realistisch. Het is deels verkiezingsretoriek. Bedenk beste medeburgers. De echte macht ligt bij ons. Bij de burgers, het volk (power to the people)! Wij gaan op 21 maart bepalen wie ons mag gaan vertegenwoordigen in Stadskanaal en Veendam. Daarom zijn de gemeenteraadsverkiezingen zo belangrijk. De gekozen gemeenteraadsleden gaan de komende jaren, deels, ons leven bepalen. De partij met de meeste stemmen krijgt ook de meeste raadsleden. Die wordt eigenlijk de baas. De raad is namelijk de baas (meeste stemmen gelden). Dus stem op de partij die het dichtst bij je staat. Zorg ervoor dat die de baas wordt.

stemhokje

Brinkieman weet waar hij op gaat stemmen. Mijn keuze is al tientallen jaren hetzelfde. Maar er zijn heel veel die dit nog niet weten. Jongeren die misschien voor het eerst gaan stemmen. Verdiep je dus goed voordat je het stemhokje ingaat. Ga niet mee met de massa. Jij bepaalt. Jij hebt de macht. En als je dan straks in het stemhokje je keuze hebt gedaan, zul je zien, dat je er met een lach uitstapt. Wat een ontlading. Heb je vooraf twijfels neem dan gerust contact op met de politieke partij van je keuze. Of kijk in het verkiezingsprogramma op hun website. Nogmaals, ga je eerst goed verdiepen.

het verschil

Jij maakt misschien met je stem net het verschil. Jij gaat de toekomst bepalen. Door jouw stem wordt misschien dat ene raadslid gekozen. Een raadslid die bepalend is voor vooruitgang (of stil blijven staan). Het winkelcentrum mooier wordt, er een trein gaat rijden tussen Veendam en Musselkanaal, goede scholing, werkgelegenheid, zorg, leefbaarheid, verkeersveiligheid, wel of niet een herindeling (Veendam, Pekela en Stadskanaal). Hoe dan ook, jij hebt je toekomst in eigen handen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Gooi je stem niet weg. Geen excuses. Gewoon doen!

Brinkieman

BertJan Brinkman is redacteur bij RTVeen.nl en schrijft zijn columns op persoonlijke titel-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal